Pismo o namerama za zapošljavanje između Srbije i Nemačke

Bez autora
May 31 2015

Ministar privrede Željko Sertić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas sa nemačkim saveznim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerderom Milerom, Zajedničko pismo o namerama o Inicijativi Nemačke i Srbije za održivi rast i zapošljavanje između Vlade Srbije i Vlade SR Nemačke. U pismu o namerama ističe se značaj pozitivnih iskustava petnaestogodišnje nemačko-srpske razvojne saradnje kao i veliki potencijal unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti održivog privrednog razvoja, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije. Osnovni cilj pokretanja Inicijative jeste uspostavljanje dugoročnog sistema za jačanje saradnje između dve države i još efikasniju i bolje koordiniranu realizaciju sredstava razvojne pomoći u oblastima održivog rasta i zapošljavanja, navodi se u saopštenju.

Pismo o namerama za zapošljavanje između Srbije i NemačkeMinistar privrede Željko Sertić i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović potpisali su danas sa nemačkim saveznim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerderom Milerom, Zajedničko pismo o namerama o Inicijativi Nemačke i Srbije za održivi rast i zapošljavanje između Vlade Srbije i Vlade SR Nemačke.

U pismu o namerama ističe se značaj pozitivnih iskustava petnaestogodišnje nemačko-srpske razvojne saradnje kao i veliki potencijal unapređenja saradnje dveju zemalja u oblasti održivog privrednog razvoja, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Osnovni cilj pokretanja Inicijative jeste uspostavljanje dugoročnog sistema za jačanje saradnje između dve države i još efikasniju i bolje koordiniranu realizaciju sredstava razvojne pomoći u oblastima održivog rasta i zapošljavanja, navodi se u saopštenju.

Pismo o namerama potpisano je na konferenciji za novinare posle sastanka premijera Srbije Aleksandra Vučića i nemačkog ministra Milera u Vladi Srbije.

Nemački savezni ministar za ekonomsku saradnju i razvoj rekao je ranije danas da je Nemačka zainteresovana da dalje investira u Srbiju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik